Investiţie de 1,6 milioane lei pentru extinderea celui mai mare complex de agrement din Transilvania

Primăria Târgu Mureş a anunţat că în acest an va extinde dotările Complexului de Agrement şi Sport “Mureşul” şi va introduce noi facilităţi, între care şi montarea a trei tobogane acvatice cu grade diferite de dificultate, valoarea estimată a lucrărilor fiind de peste 1,6 milioane de lei fără TVA.

“Pentru 2019, avem în lucru noi proiecte menite să sporească confortul tuturor şi interesul târgumureşenilor de a trece pragul Complexului Mureşul, cunoscut de localnici drept ‘Weekend’. Dintre acestea pot să vă spun că avem în desfăşurare o licitaţie pentru achiziţia de noi tobogane şi nu numai. Cele trei tipuri de tobogane vor avea grad diferit de dificultate, astfel avem în plan achiziţia unui tobogan acvatic ‘Gaura neagră + Barca zburătoare’ (Black hole + Flying boat), un tobogan acvatic ‘Serpentina’ şi un tobogan acvatic cu tubulatură închisă. Totodată, pe lista de achiziţii se mai află o structură metalică şi platforme, instalaţii pompe, alimentare cu apă şi energie electrică şi montaj tobogan acvatic drept existent. Durata contractului va fi de 4 luni, termenul de furnizare şi montaj de 2 luni, iar termenul de garanţie acordat montajului – de minimum 36 de luni”, a anunţat Claudiu Maior, consilier al primarului municipiului Târgu Mureş.

Complexul de Agrement şi Sport Mureşul din Târgu Mureş se întinde pe o suprafaţă de aproximativ 40 de hectare, dispune de o pajişte naturală, de două locuri de joacă pentru copii, de un canal pentru plimbări cu barca, de terenuri de tenis cu piciorul, baschet, fotbal, volei de nisip şi mini-fotbal şi numeroase bazine, inclusiv unul olimpic de 50 x 25 de metri, dotat cu 20 de blocstarturi.

“În 2018, peste 200.000 de turişti au fost oaspeţi ai Complexului “Weekend”. Turişti şi târgumureşeni, deopotrivă, au ales să-şi petreacă zilele libere în cel mai mare şi mai dezvoltat complex din Transilvania şi asta nu poate decât să ne bucure şi să ne ambiţioneze şi pentru acest an. Oaspeţii care au trecut pragul Complexului au beneficiat de spaţii verzi de relaxare, de bazinele pentru copii şi adulţi, cu tobogane şi locuri de joacă, terenuri de sport, săli de fitness, terase, şezlonguri sau baldachine. În anul recent încheiat am mai creat un parc de joacă pentru copii, pe o suprafaţă de peste 150 mp, dotat cu aparatură specifică, s-au montat şi aparate de fitness fixe, dar s-a suplimentat şi numărul locurilor de parcare”, a mai spus Claudiu Maior. AGERPRES