Inventarierea clădirilor din Centrul Istoric al Brăilei, unele dintre ele datând din secolul al XIX-lea, va fi făcută la finalul acestei luni de o comisie formată din experţi francezi, a declarat primarul municipiului, Aurel Simionescu.

„Scopul acestei expertize este acela de a afla care dintre clădiri sunt relevante din punct de vedere al monumentului istoric. Le-am spus experţilor francezi că pot veni la finalul lunii septembrie. Vom vizita împreună 25-30 de case care prezintă interes din punct de vedere arhitectonic”, a declarat Simionescu.
Primarul Brăilei a mai spus că inventarierea clădirilor din Centru, declarat monument istoric, va uşura viaţa celor care locuiesc aici, în sensul că vor fi lăsate cu titulatura de monument doar acele construcţii care se remarcă prin această titulatură.

„Sunt unele case în această zonă care nu au nicio valoare istorică, motiv pentru care trebuie să diferenţiem intervenţiile şi avizele care se dau. Dacă se doreşte ca o casă monument, cu valoare arhitecturală apreciată de specialişti, să fie reabilitată, trebuie să am nişte impuneri, iar dacă se doreşte ca o alta, fără nicio valoare arhitecturală să fie chiar dărâmată, să poată fi demolată”, a precizat Aurel Simionescu. AGERPRES