Intravilanul municipiului Tulcea a crescut cu peste 300 de hectare în ultimii 15 ani

Intravilanul municipiului Tulcea a crescut în ultimii aproape 15 ani cu peste 300 de hectare, ca urmare a investiţiilor private, a declarat primarul Constantin Hogea, la finalul unei şedinţe a Consiliului Local în timpul căreia a fost aprobat Planul Urbanistic Zonal pentru cel mai mare proiect imobiliar.

“Din anul 2004 până în prezent, intravilanul municipiului s-a extins cu peste 300 de hectare. Nu a mai existat însă niciun proiect investiţional de 18 hectare, suprafaţă inclusă în Planul Urbanistic Zonal adoptat de consilieri astăzi (miercuri – n.r.)”, a afirmat Constantin Hogea.

În timpul şedinţei consilierilor locali, arhitectul Marcel Pavel a prezentat proiectul imobiliar care se va dezvolta la ieşirea din municipiul Tulcea spre judeţul Constanţa, iar, potrivit acestuia, zona va avea 900 de apartamente, 1.200 de locuri de parcare şi 161 de loturi de teren pentru case.

“Beneficiarii proiectului vor ceda municipiului aproape 5 hectare de teren pentru structura de străzi”, a precizat Marcel Pavel. Potrivit autorităţii locale, proiectul imobiliar ar urma să se concretizeze în cinci ani. AGERPRES