Internetul romanesc este dominat de site-urile educationale

Portalul initiat de Ministerului Educatiei, Cercetarii si Tineretului in colaborare cu specialistii de la SIVECO Romania si-a atins unul dintre obiectivele principale asumate de cei doi parteneri in momentul lansarii amplului program de informatizare a invatamantului romanesc.
Este vorba despre crearea celei mai importante surse de date disponibila online, care sa ofere tuturor celor interesati de fenomenul educational din Romania, informatii pertinente, corecte si actualizate in timp real.

Cu peste 2,5 milioane de vizitatori in ultimele 30 de zile, http://portal.edu.ro ocupa, conform statisticilor de trafic (atasat), locul intai nu numai la categoria educatie /invatamant dar si in topul general al celor mai vizitate site-uri din Romania.
Si site-ul Ministerului Educatiei, Cercetarii si Tineretului, http://edu.ro care pe prima pagina are link-uri catre principalele subsite-uri ale portalului SEI, a inregistrat in ultimele zile un numar impresionant de vizitatori, ocupand pozitia a 3-a la toate categoriile, conform trafic.ro. Astfel, in premiera internetul romanesc este dominat de site-urile educationale, http://portal.edu.ro ce ocupa prima pozitie, si http://edu.ro pe locul al treilea.

Pe 7 iulie 2007 s-a inregistrat un numar record de vizitatori intr-o singura zi: 283 528.
2007 este primul an in care interesul internautilor romani pentru educatie si invatamant a depasit