Internet wireless gratuit în 50 de puncte din Oradea, printr-un proiect al primăriei

wireless.gif

Primăria municipiului Oradea a încheiat, vineri, un proiect comun cu oraşul Debreţin, prin care s-au realizat 50, respectiv 80 de puncte hot spot de acces gratuit la internet în cele două municipii. Punctele cu acces internet gratuit vor funcţiona fără costuri pentru municipiul Oradea timp de cinci ani, acoperirea acestora fiind de 300 de metri, raza fiecărui aparat.

Tot în cadrul proiectului au fost instruite 100 de persoane din care 10 persoane cu dizabilităţi şi 10 persoane fără loc de muncă. Conferinţa de încheiere a implementării proiectului “Stabilirea de WiFi şi puncte hot spot de acces gratuit la internet în Oradea şi Debrecen” a fost susţinută de viceprimarul Mircea Mălan, directorul Direcţiei Management Proiecte cu Finanţare Internaţională (DMPFI) din Primăria Oradea, Marius Moş şi Cristian Delcea, responsabilul de proiect.

Proiectul a fost implementat de către Municipiul Oradea în parteneriat cu organizaţia non-profit Info Park IT din Debreţin în perioada 1 februarie 2012 – 31 martie 2013. Valoarea lui este de 74.585 euro, din care finanţarea nerambursabilă este 73.093 euro, iar contribuţia de la bugetul local este de 1.492 euro. AGERPRES