Primăria municipiului Sighetu Marmaţiei urmează să implementeze primul proiect tehnic care va permite accesul gratuit la internet din toate spaţiile publice, a informat primarul Vasile Moldovan.

„Prin programul WiFi4EU vom aduce conectivitatea mai aproape de concetăţenii noştri şi cei care ne vizitează oraşul, permiţându-ne tuturor să beneficiem de oportunităţile oferite de digitalizare”, a spus Vasile Moldovan.

Primăria municipiului Sighetu Marmaţiei a semnat contractul privind implementarea a proiectului WiFi4Eu, finanţat din fonduri europene, termenul de implementare fiind de 18 luni.

„Având în vedere faptul că nu s-a demarat implementarea acestui proiect, am solicitat comisiei de implementare a proiectului prelungirea termenului pentru a demara, implementa şi exploata reţeaua WiFi4EU, ce presupune acces gratuit la internet în spaţii publice. Solicitarea a fost admisă, termenul de implementare prelungindu-se cu 6 luni”, a precizat Vasile Moldovan.

Primarul municipiului Sighetu Marmaţiei a mai menţionat că proiectul prevede lansarea a zece puncte de acces gratuit la internet în oraş.

„Pentru implementarea proiectului ni se oferă bonuri în valoare de 15.000 de euro, urmând să instituim zece puncte de acces Wi-Fi în spaţii publice, ce urmează a fi identificate în perioada următoare. Costurile de întreţinere a reţelei urmează a fi suportate din bugetul local”, a spus Vasile Moldovan. AGERPRES