Grupul de firme InterAgro va inaugura joi în oraşul Zimnicea o investiţie în valoare de 35 milioane de euro, fabrica de procesare complexă pentru toate tipurile de seminţe oleaginoase „Dropia Best” urmând să producă ulei şi furaje.

Potrivit unui comunicat remis AGERPRES, pot fi prelucrate aici floarea soarelui, rapiţa şi soia, InterAgro fiind cel mai mare producător de materii prime agricole din judeţul Teleorman.
După anul 2000 InterAgro a demarat în zona Zimnicea un amplu program de investiţii, unele fiind materializate prin accesarea de fonduri de la Uniunea Europeană.

Între unităţile economice date în funcţiune se află fabrica de bioetanol şi cea de ţevi de polietilenă de înaltă densitate, InterAgro fiind şi acţionar majoritar la Zimtub SA, care produce de peste trei decenii ţevi din oţel sudate elicoidal şi longitudinal.

Tot la Zimnicea s-au deschis în ultimii ani fabrici de produse lactate, de procesat tutun sau de biscuiţi şi napolitane. O modernă moară poate prelucra circa 150 tone de grâu pe zi, făina ajungând în mare parte la reţeaua proprie de brutării.

Punându-se în valoare condiţiile naturale favorabile din Terasele Dunării, importante fonduri s-au alocat şi pentru dezvoltarea unui sector viticol puternic industrializat, gama de vinuri „Crama Voievodului” fiind apreciată de consumatori.

La începutul acestui an, pe platforma combinatului de îngrăşăminte Donau Chem din Turnu Măgurele, societate comercială aflată în acelaşi Grup InterAgro, a fost dată în exploatare o centrală de cogenerare, investiţie pentru care s-au alocat 21 milioane de euro. AGERPRES