Preşedintele Consiliului Judeţean Botoşani, Doina Federovici, a avut o întrevedere cu reprezentanţii Comisiei Europene pe tema fondurilor europene alocate judeţului.

Federovici a discutat cu comisarul european pentru Coeziune şi Reformă, Elisa Ferreira, dar şi cu şeful unităţii României pentru politica de coeziune, Aida Liha Matejicek, despre un mecanism de atragere directă a fondurilor de la Comisia Europeană.

„Am militat pentru susţinerea europeană a Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară – Dezvoltare Sustenabilă şi Integrată în Ţara de Sus. În urma discuţiilor, a reieşit ideea că judeţul Botoşani are nevoie de un mecanism de atragere directă a fondurilor de la Comisia Europeană şi de sume importante pe diferite axe de finanţare, astfel încât să putem accelera procesul de dezvoltare”, a afirmat Federovici.

Federovici consideră că, în contextul reducerii finanţărilor guvernamentale, fondurile europene „sunt singura şansă pentru dezvoltarea judeţului şi recuperarea decalajelor faţă de celelalte regiuni ale ţării”. AGERPRES