Primarii comunelor vrâncene au fost instruiţi, joi, cu privire la modul în care trebuie actualizate listele electorale permanente la nivelul localităţilor.
Instruirea a fost condusă de prefectul Octavian Vieru, alături de subprefectul Cristi Misăilă, vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Ionel Celmare, şeful Serviciului de Evidenţa Populaţiei, comisarul şef Neculai Cojocaru, şi şefa Serviciului Paşapoarte, comisarul Maricica Olaru.

„Atragem atenţia asupra modului de organizare a activităţii la nivelul localităţilor pentru ca toate operaţiunile să fie realizate până la 24 august”, a afirmat prefectul Octavian Vieru.

Din listele electorale urmează să fie radiate persoanele decedate, cele care şi-au pierdut dreptul de a vota în urma unor hotărâri judecătoreşti, care au acte de identitate expirate şi care nu au fost reînnoite, care şi-au schimbat domiciliul fără a fi radiaţi din lista localităţii rezidenţei anterioare, care nu mai sunt cetăţeni români, care şi-au schimbat numele în urma căsătoriei sau divorţului, care au reşedinţa sau domiciliul în străinătate, care au obţinut statutul de cetăţean român cu domiciliul în străinătate dovedit prin deţinerea unui paşaport cu menţionarea ţării de domiciliu, persoanele care se identifică la un domiciliu într-un număr ce nu se corelează cu suprafaţa locuibilă şi numărul de camere ale imobilului. AGERPRES