Institutul National de Administratie lanseaza Programul de Formare Specializata destinat inaltilor functionari publici, pentru anul de studiu 2008-2009

La acest program pot participa persoanele care ocupa o functie publica corespunzatoare categoriei inaltilor functionari publici, conform legislatiei in vigoare si persoanele care au cel putin 4 ani vechime in specialitatea studiilor superioare de lunga durata absolvite si care indeplinesc conditiile prevazute in Legea nr. 188/1999 privind Statutul functionarilor publici.
Prin structura sa, acest program de formare specializata vizeaza dezvoltarea aptitudinilor si competentelor manageriale ale inaltilor functionari publici in scopul gestionarii eficiente a activitatilor specifice posturilor pe care le ocupa. Programul se desfasoara pe module care trateaza o tematica multipla, stabilita pe baza prioritatilor guvernamentale, corelate intr-o succesiune logica si axate pe atingerea obiectivelor propuse.

Absolventii Programului de formare specializata cu durata de 1 an, destinat inaltilor functionari publici, obtin diploma INA de formare specializata in administratia publica, diploma cu recunoastere la nivel national in domeniul administratiei publice.
Selectia participantilor la acest program se va face prin concurs national care va consta intr-un interviu in cadrul caruia sunt testate cunostintele generale de administratie publica si abilitatile manageriale ale aplicantilor.

Inscrierile se fac la sediul Institutului National de Administratie in perioada 28 iulie – 1 august 2008.

Informatii privind tarife de inscriere si scolarizare, perioada desfasurarii admiterii, tematica si bibliografia concursului, precum si graficul desfasurarii modulelor, se pot obtine accesand website-ul www.ina.gov.ro sau la telefon 021/314.50.56, persoana de contact Alexandra Apostoleanu.