Instituţia Prefectului Satu Mare pierde angajaţi din cauza nivelului de salarizare, mai multe persoane optând pentru posturi la alte instituţii unde s-au mări tsalariile, a declarat subprefectul Romeo Pop, într-o conferinţă de presă.

„Trebuie să atrag atenţia public că salarizarea acestor colegi ai noştri, din păcate, lasă de dorit. N-am să dau cifre, dar vreau să vă spun că trag şi pe această cale un semnal de alarmă. Instituţia Prefectului se află în situaţia neplăcută de a pierde angajaţi din cauza salarizării necorespunzătoare. Salarizarea nu mai ţine pasul cu actualele cheltuieli. Ne vedem în situaţia dificilă, de altfel, de a nu putea înlocui aceste persoane. Numai în această lună ne pleacă trei oameni dintr-un departament important, persoane pe care noi nu le putem înlocui, deocamdată”, a declarat Romeo Pop.

Prefectul Radu Roca a arătat că problema salariilor din prefecturi se înregistrează la nivel naţional, angajaţii preferând alte instituţii unde au crescut salariile. „Salarizarea la nivel naţional este o problemă. Se pleacă din cauza faptului că la alte instituţii de stat, respectiv la Primărie, nivelul de salarizare s-a mărit şi la Consiliul Judeţean iarăşi s-a mărit cu 15-18%„, a spus Roca.

Instituţia Prefectului Satu Mare, cu serviciile subordonate, are 80 de angajaţi în total. AGERPRES