Instituţia Prefectului Argeş a anunţat lansarea platformei online covidarges.ro, ce are ca scop realizarea unei comunicări transparente şi eficiente cu cetăţenii.

„Prin intermediul ei, puteţi afla informaţii despre situaţia epidemiologică şi despre măsurile în vigoare, atât la nivel naţional, cât şi la nivel judeţean, pentru prevenirea răspândirii virusului SARS-CoV-2. Site-ul (…) adună într-un singur loc informaţiile de care aveţi nevoie, de la numere de telefon utile, până la grafice cu evoluţia incidenţei, pentru fiecare localitate în parte, actualizate în fiecare zi.

Sunt prezentate, într-un format intuitiv, principalele măsuri de protecţie, dar şi cele mai importante prevederi ale hotărârilor Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Argeş”, se arată într-un comunicat al Instituţiei Prefectului Argeş.

Conform aceleiaşi surse, platforma, realizată prin eforturile Cancelariei Prefectului, se află într-un proces continuu de actualizare şi îmbunătăţire.

„Vă amintim că Instituţia Prefectului Argeş nu este la primul demers de acest fel. De altfel, Instituţia Prefectului Argeş a fost inclusă de Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici în ghidul de bune practici cu platforma online www.spitalearges.ro, funcţională încă din aprilie 2020 – perioadă când în spitalele COVID era nevoie urgentă de materiale de protecţie. Platforma a avut ca scop direcţionarea şi repartizarea eficientă a donaţiilor către spitalele din judeţul Argeş, dar şi o bună monitorizare a necesarului de echipamente şi medicamente al acestora”, se mai menţionează în comunicat.

Potrivit prefectului Emanuel Soare, site-uri asemănătoare au mai fost realizate în judeţe precum Timiş, Constanţa sau Maramureş, însă cel din Argeş este mai complex. AGERPRES