Instituţia Prefectului Argeş a emis ordinul de constatare a încetării mandatului primarului oraşului Costeşti

Instituţia Prefectului Argeş a emis un ordin privind constatarea încetării mandatului de primar al oraşului Costeşti, deţinut de Ion Baicea.

“Ordinul a fost emis ca urmare a adresei Agenţiei Naţionale de Integritate prin care se aduce la cunoştinţă (…) faptul că Raportul de evaluare cu privire la starea de incompatibilitate în care s-a aflat domnul Baicea Ion, primar al oraşului Costeşti, a rămas definitiv prin Decizia Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a României 90/10.01.2020 şi se solicită comunicarea măsurilor dispuse la finalizarea procedurilor disciplinare”, se precizează într-un comunicat transmis de Instituţia Prefectului Argeş. Conform aceleiaşi surse, ordinul poate fi contestat la Tribunalul Argeş în termen de 10 zile de la comunicare.

Agenţia Naţională de Integritate anunţa, în martie 2016, că Ion Baicea, primar al oraşului Costeşti, judeţul Argeş, s-a aflat în stare de incompatibilitate între 19 iunie 2012 şi 14 ianuarie 2013. Edilul era acuzat că în perioada respectivă a deţinut simultan funcţia de primar şi calităţile de membru în Consiliul de Administraţie al Liceului Teoretic Costeşti, în Consiliul de Administraţie al Liceului Tehnologic Costeşti şi în Consiliul de Administraţie al Şcolii Gimnaziale Nr. 1 Costeşti. AGERPRES