Judecatoria Focsani a respins cererea presedintelui Consiliului Judetean Vrancea, Marian Oprisan, formulata in urma cu o saptamana, privind retrimiterea la DNA a dosarului in care este acuzat de abuz in serviciu, fals si uz de fals.
Oprisan a invocat exceptia de nelegalitate a rechizitorului si a solicitat retrimiterea dosarului catre DNA pentru refacerea acestuia.

Presedintele CJ Vrancea, Marian Oprisan, este acuzat de procurorii DNA de abuz in serviciu, fals si uz de fals. In acelasi dosar, mai sunt inculpati vicepresedintele CJ Vrancea, Mircea Diaconu, Valeria Teodorescu, directorul suspendat al Directiei Economice din cadrul CJ Vrancea, Ion Costeanu, directorul suspendat al Directiei Tehnice din cadrul CJ Vrancea, Liviu Rusu, fostul sef al Serviciului Drumuri si Poduri din Directia Tehnica din cadrul CJ Vrancea, Valeriu Iacob, diriginte de santier.

Procurorii anticoruptie ii acuza pe inculpati de crearea unui prejudiciu de 88 de milioane de lei, din care peste 50 de milioane reprezinta prejudiciul Ministerului Transporturilor, Constructiilor si Turismului.