lungu_ioan1.jpgInsolvenţa a devenit o practică a societăţilor, chiar ”sănătoase” financiar, pentru a se sustrage de la plata datoriilor către bugetele locale,a declarat, miercuri, primarul Sucevei, Ion Lungu.

”Intrarea în insolvenţă este o practică la modă acum (…) Există agenţi economici sănătoşi sau relativ sănătoşi care-şi declară insolvenţa pentru a fenta plata unor obligaţii fiscale la bugetul local”, a spus Lungu. El a precizat că Primăria are de încasat de la populaţie şi firme 49, milioane de lei, iar aproximativ 42% reprezintă datoriile firmelor aflate în insolvenţă.

Lungu a spus că la 1 septembrie va demara o amplă campanie de recuperare a datoriilor pe care populaţia şi agenţii economici le au faţă de bugetul de stat. ”Avem de încasat chiar şi de la fundaţii sume importante pe mijloacele auto. 25 de miliarde sunt de încasat pe Suceava numai din taxa de salubritate. De la 1 septembrie, începem o campanie foarte accentuată pentru încasarea sumelor restante. Voi merge personal să strângem banii. Până la sfârşitul anului voi detaşa zece persoane de la alte servicii din Primărie pentru a strânge banii. E jenant să mergi cu portăreii, dar altă soluţie nu avem. E mare nevoie de bani”, a spus Lungu. Totodată, el a spus că va angrena în această campanie şi cei trei consilieri personali pe care-i are. AGERPRES