Companiile, autorităţile şi instituţiile care au derulat în ultimul an iniţiative de sustenabilitate se pot înscrie până pe data de 15 octombrie în competiţia Gala Green Report, au transmis organizatorii evenimentului.
Proiectele verzi se pot încadra în categorii diverse, de la programele de eficienţă energetică până la inovaţii de produse şi iniţiative de sustenabilitate socială.
Cea de-a treia ediţie a Galei va avea la start 12 categorii de premii: Excelenţă în finanţarea proiectelor de mediu; Excelenţă în eficienţă energetică; Excelenţă în inovaţie de mediu; Excelenţă în administraţia publică; Excelenţă în economia circulară; Excelenţă în campanii de mediu; Excelenţă în gestionarea consumului de apă; Excelenţă în transport sustenabil; Excelenţă în Agri-Food; Excelenţă în dezvoltarea de aplicaţii mobile; Excelenţă în proiecte de conservare a patrimoniului naturală; Excelenţă în educaţie de mediu.
Ceremonia de premiere va avea loc pe data de 18 ianuarie 2024 şi va reuni lideri de afaceri, experţi de mediu, ambasadori, reprezentanţi ai guvernului şi alţi stakeholderi importanţi din industrie.
Înscrierile în competiţie se pot face prin completarea unui formular disponibil pe site-ul organizatorului. Evaluarea şi selecţia companiilor finaliste vor fi realizate de un juriu format din specialişti recunoscuţi în domeniul auditului, mediului şi sustenabilităţii. AGERPRES