Înscrierile la cea de-a VI-a ediție a Galei Premiilor Participării Publice se încheie pe 30 ianuarie

gala_ppp_2014.jpgGala Premiilor Participării Publice (G3P) este evenimentul anual organizat de Centrul de Resurse pentru participare publică: CeRe, care în 2015 se va afla la a VI-a ediție. CeRe premiază la G3P cetățeni, organizații și autorități publice care demonstrează prin exemplul propriu că prin participare publică se pot produce schimbări durabile pentru România – o țară în care cetățenii sunt interesați de ce se întâmplă în jurul lor, cer socoteală autorităților publice pentru decizii care îi privesc direct, iar autoritățile sunt deschise spre o comunicare reală cu cetățenii.

Înscrierile la Gală se vor încheia pe 30 ianuarie 2015. La aceasta ediție se vor putea nominaliza cetățeni, organizații sau instituții publice care au avut rezultate concrete prin intervenții în decizii publice, în beneficiul comunităților pe care le reprezintă. Oricine dorește să nominalizeze pe cineva sau să se înscrie la Gală cu o poveste de participare publică este invitat să completeze acest formular. După completarea formularului, acesta va fi trimis pe e-mail la depozite@ce-re.ro, pe fax la 031 10 50 756 sau prin poștă la adresa str. Sublocotenent Zaharia nr.22, sector 1, București.

“Primăria sectorului 3 vrea să construiască pe spațiul verde, primarul Iașiului decide să taie teii din oraș, copiii cu autism nu au acces la terapie. Sunt oameni și organizații care nu acceptă și se luptă să schimbe astfel de lucruri. Pentru ei se întâmplă G3P și pentru cei pe care ar putea să-I inspire”, declară Oana Preda, Director Executiv, Centrul de Resurse pentru participare publică.

Două exemple de povești premiate la Gala din 2014: Lenuța Zamfirescu a fost premiată pentru că a reușit să convingă autoritățile locale să dezvolte rețeaua de canalizare și să asfalteze drumurile și trotuarele din Bereasca (jud. Prahova) și Asociația Victoria Art pentru că a convins Primăria și Consiliul Local să susțină “Festivalul de Film Victoria”, prin care au revitalizat viața culturală și spiritul comunitar în orașul Victoria (jud. Brașov).

Câteva lucruri noi la ediția din 2015:

– Poți nominaliza pe cineva! Dacă știi pe cineva despre care te-a inspirat, completează formularul!

– Există o secțiune de concurs pentru jurnaliști! Cetățenii și organizațiile sunt invitați să nominalizeze jurnaliști care au promovat povești de participare publică. Dacă te numeri printre cetățenii sau organizațiile care înscriu povestea de participare publică la Gală, poți nominaliza un jurnalist direct în formularul cu care te inscrii. Dacă vrei să nominalizezi un jurnalist sau ești jurnalist și vrei să te inscrii în concurs, te rugăm să completezi formularul dedicat

– Toți premianții Galei vor participa la un curs de storytelling organizat de CeRe, în parteneriat cu jurnaliștii de la Decât o Revistă.

– Trei dintre câștigătorii Galei, ediția a VI-a vor participa la o vizită de studiu în Islanda,o țară care a delegat scrierea constituției către un grup de cetățeni.

Mai multe despre edițiile precedente ale Galei Premiilor Participării Publice și despre câștigători găsiți pe site-ul G3P: www.ce-re.ro/g3p/