Consiliul Judeţean Tulcea a început procedura de expertizare tehnică a infrastructurii portuare din municipiul reşedinţă preluată recent de la Administraţia Porturilor Dunării Maritime (APDM) Galaţi în vederea realizării unui proiect de dezvoltare a Portului Tulcea.

„Este în curs de elaborare o expertiză tehnică privind infrastructura portuară preluată, ca prim pas în demararea unui proiect de dezvoltare a infrastructurii portuare. CJ vizează ca finanţator pentru acest proiect Programul Operaţional Infrastructură Mare”, a declarat reprezentanta instituţiei, Mariana Olariu.

Pentru punerea în practică a viitorului proiect de modernizare a infrastructurii portuare din municipiu, CJ a solicitat, potrivit sursei, Primăriei municipiului suprafeţele deţinute în administrare pe faleză.

„Continuăm negocierile cu APDM Galaţi pentru preluarea tuturor obiectivelor deţinute de companie pe faleză. Deocamdată, aceste negocieri nu s-au concretizat”, a precizat vicepreşedintele CJ, Dumitru Mergeani.

Reprezentanţii CJ au răspuns astfel întrebărilor primite din partea filialei teritoriale a USR şi a consilierului judeţean PNL, Nicolae Chichi, care au dorit să afle stadiul actual al demersurilor făcute de autoritatea judeţeană pentru modernizarea infrastructurii portuare. „Problema este că, la ora actuală, APDM Galaţi încă deţine multe imobile pe faleză, precum şi piatra cubică de pe porţiunea unde există acea parcare din zona Gării Tulcea pentru care şi percepe în continuare, de altfel, proprietarilor de maşini o taxă de 8 lei”, a declarat preşedintele filialei teritoriale a USR, Bogdan Paul Negrea, citat într-un comunicat remis vineri de partid.

Reabilitarea portului tulcean este un obiectiv mai vechi al autorităţilor locale şi judeţene care nu a putut fi pus în practică până în prezent din cauză că o parte din infrastructura portuară se află în patrimoniul companiei gălăţene.

De-a lungul timpului, autorităţile au reclamat faptul că APDM SA Galaţi atrage venituri importante din activitatea portuară de pe raza municipiului Tulcea, fără a investi în lucrări de reparaţii importante şi au susţinut că doresc preluarea în administrare a infrastructurii portuare. AGERPRES