Infrastructura drumurilor comunale din Mehedinti a fost refacuta partial

Doar 70% dintre cele 77 drumuri comunale calamitate in timpul inundatiilor din perioada iunie-august 2005 au fost refacute.
La repartizarea de catre Guvernul Romaniei a fondurilor de 139 miliarde lei vechi, prefectul judetului Mehedinti, Lazar Madaras, a insistat ca lucrarile sa fie incredintate unor firme serioase, in masura sa reabiliteze drumurile pana la venirea iernii.

”Din pacate, la aceasta data, la noua drumuri se inregistreaza, fata de grafice, intarzieri nejustificate. Vina o poarta managementul promovat de patru dintre cele noua firme antrenate in activitatea de reconstructie a drumurilor comunale afectate de inundatii”, a declarat prefectul Madaras. La nivelul Prefecturii, in urma unei analize a retelelor de drumuri mehedintene, de peste 1.500 km, s-a luat masura inlocuirii unora dintre constructori si tragerea lor la raspundere pentru nefinalizarea lucrarilor.

O situatie asemanatoare exista si la trei din cele 17 drumuri judetene a caror suprastructura a fost afectata din cauza revarsarilor de apa. In cazul acestora s-a stabilit ca termen-limita data de 30 noiembrie, cand lucrarile urmeaza sa fie receptionate, iar circulatia sa fie reluata in conditii normale pe tronsoanele distruse de viituri si alunecari de teren.