Pe 29 octombrie a avut loc in sala de sedinte a Primariei Municipiului Petrosani, ceremonia de semnare a contractului de finantare pentru proiectul „Reabilitarea si modernizarea arterei principale din Municipiul Petrosani” din cadrul domeniul major de interventie „Reabilitarea si modernizarea retelei de drumuri judetene, strazi urbane – inclusiv constructia/reabilitarea soselelor de centura” al Programului Operational Regional 2007 – 2013 (POR 2007 – 2013).

La acest eveniment au participat: Razvan Murgeanu – secretar de stat in Ministerul Dezvoltarii Regionale si Locuintei, Gabriel Friptu – director al Autoritatii de Management pentru Programul Operational Regional, Tiberiu Iacob Ridzi – Primar, Municipiul Petrosani si Sorin Maxim – Director general al Agentiei pentru Dezvoltare Regionala Vest.

Proiectul „Reabilitarea si modernizarea arterei principale din Municipiul Petrosani”, depus de catre Primaria Municipiul Petrosani, vizeaza decongestionarea traficului din oras, sprijinirea dezvoltarii zonei, imbunatatirea legaturilor rutiere in Regiunea Vest, conectarea la reteaua de drumuri nationale. Astfel, proiectul contribuie la dezvoltarea economica a Regiunii Vest.

Proiectul Primariei Municipiului Petrosani urmeaza sa se desfasoare pe parcursul unei perioade de implementare de 22 de luni. Valoarea totala a acestuia este de aproximativ 11 milioane lei, iar valoarea fondurilor structurale solicitate prin POR 2007 – 2013 depaseste suma de 9 milioane lei.