giurgiu_incubator.jpgSecretarul de stat în Departamentul pentru IMM, Turism şi Mediul de Afaceri, George Brezoi şi vicepreşedintele Asociaţiei Profesioniştilor din Industria de Evenimente din România, Jamil Benabdallah, au participat vineri, la Giurgiu, la un triplu eveniment, inaugurarea incubatorului de afaceri „Giurgiu Business Hub” şi a Biroului transfrontalier Turistic pentru Dunărea de Est, precum şi lansarea Touristic Danube Cluster.

Primarul municipiului Giurgiu, Nicolae Barbu, i-a înmânat, cu acest prilej, secretarului de stat protocolul prin care Consiliul Local Municipal şi Primăria municipiului Giurgiu oferă un spaţiu suplimentar Incubatorului de afaceri nou înfiinţat şi inaugurat vineri, în clădirea fostului Centru Militar Judeţean Giurgiu. clusterului ‘, a declarat vineri, în deschiderea evenimentului de la Giurgiu, secretarul de stat, George Brezoi.

Brezoi a precizat că procesul de înfiinţare a Incubatorului de afaceri a început în urmă cu un an şi jumătatecând a avut prima discuţie cu primarul municipiului pe această temă şi că speră ca, în mai puţin de o lună de zile, aici să lucreze cât mai multe firme care vor crea noi locuri de muncă. Totodată, el a subliniat că Touristic Danube Cluster este primul cluster transnaţional care va fi înfiinţat prin acord de parteneriat cu vecinii bulgari.

Primarul municipiului Giurgiu a subliniat, la rândul său, că Primăria pune la dispoziţie „un spaţiu generos pentru ca Incubatorul de Afaceri să fie dezvoltat, extins, pentru a primi cât mai multe firme”. „Din experienţa altor oraşe am observat că firmele care au fost deschise astfel au putut ajunge firme de succes şi acest lucru sunt sigur că se va întâmpla şi la Giurgiu’, a declarat primarul municipiului Giurgiu, Nicolae Barbu. Proiectul privind amenajarea Incubatorului de Afaceri din Giurgiu are o valoare totală de 1,6 milioane de Euro. AGERPRES