Depozitul de deseuri al municipiului Dorohoi, care figureaza ca fiind inchis incepand cu data de 16 iulie, este functional, iar comisarii Garzii de Mediu nu au cunoscut acest lucru.

Directia de Servicii Publice din cadrul Primariei municipiului Dorohoi continua sa arunce gunoiul colectat de la populatie la vechea groapa, desi municipalitatea dorohoiana a incheiat un contract privind transferul deseurilor la rampa de gunoi a municipiului Botosani.

Primarul Dorohoiului, Dorin Alexandrescu, recunoaste ca foloseste in continuare depozitul vechi, pe motiv ca transferul gunoiului la o distanta de 33 de kilometri, in municipiul Botosani, ar fi prea costisitor. „Mai folosesc aceasta groapa pentru ca intreaga cantitate este una foarte, foarte mare si nu am posibilitatea tehnica de a o transporta”, a afirmat primarul de Dorohoi.

Primaria Dorohoi si societatea comerciala Urban Serv, cea care administreaza groapa de gunoi din municipiul Botosani, au incheiat un contract privind depozitarea unei cantitati de 20 de tone de gunoi/zi, insa, de pe 16 iulie si pana in prezent, autoritatile din Dorohoi nu au adus la Botosani nicio masina de gunoi. Comisarii de mediu sustin ca nu au facut nicio verificare la Primaria Dorohoi. Mai mult decat atat, comisarul sef Razvan Rotaru era convins, marti, ca depozitul din Dorohoi indeplinea normele de functionare, cu toate ca acesta a fost considerat neconform si inchis incepand cu 16 iulie. „La Primaria municipiului Botosani nu am facut niciun control. O sa ma interesez si va voi da un raspuns cat mai curand”, a declarat Rotaru.

In aceeasi situatie cu Primaria Dorohoi se afla mai multe primarii din judetul Suceava, respectiv Siret, Dumbraveni, Zvoristea, Vicovu de Sus, Gramesti si Radauti, care au incheiat, inca din iulie, contracte cu societatea Urban Serv Botosani, dar nu au transportat, pana acum, nicio tona de gunoi.