Ca în fiecare an, în prima lună de vară calendaristică, municipiul Moinești este gazda mai multor evenimente de interes local și național. Astfel, în perioada 31 mai – 1 iunie 2019 va avea loc cea de-a IX-a ediție a Festivalului Național de Muzică Ușoară pentru Tineret „Vis de Stea”, în sala de spectacole a Centrului Cultural Lira. Evenimentul este organizat de Asociația Culturală „M Y Music Art” în parteneriat cu UAT Municipiul Moinești.

Pe scena festivalului moineștean vor urca în jur de 125 de concurenți, iubitori și pasionați ai muzicii ușoare, ce vor evolua la un număr de nouă categorii de vârsta: 4-6, 6-7, 8, 9, 10, 11, 12-13, 14-16+ ani și secțiunea grupuri vocale.

De remarcat este faptul că din juriul Festivalului Național de Muzică Ușoară pentru tineret “Vis de stea” fac parte cunoscutul artist Aurelian Temișan, compozitorii Viorel Gavrilă, Mihai Alexandru, Marcel Iorga, precum și realizatorii radio/tv George Vanvu, Bogdan Dragomir. Atmosfera muzicală va fi una deosebită prin recitalurile pe care le vor susține Aurelian Temișan și Briana Magdas (câștigătoarea „Vis de Stea” 2018, sâmbătă, 1 iunie începănd cu orele 12.30. De asemenea, evenimentul cuprinde și momente artistice susținute de către membrii Asociației M.Y. Music Art.

Aflat deja la cea de-a noua ediție, Festivalul “Vis de stea”, organizat de Asociația Culturală „M Y Music Art” (ce îndrumă „pe cărările muzicii” tineri talentați din Moinești și din tot județul Bacău), și-a dobândit un deosebit prestigiu prin participarea tuturor tinerilor talentați  din România.

Odată cu marea sărbătoare de Înălțare românii comemorează și Ziua Eroilor. Cu această ocazie, joi, 6 iunie, la orele prânzului, vor avea loc festivități prilejuite de această sărbătoare, organizate de către Municipalitatea Moinești, în colaborare cu mai multe instituții locale. Manifestările vor cuprinde: cuvântări festive, o slujbă de pomenire a eroilor patriei, depunere de coroane și jerbe de flori și scurte momente artistice.

În același interval diurn, cu începere de la ora 18:00, pe scena din Parcul Băi municipiul Moinești găzduiește un concert extraordinar de folclor în interpretare coral-instrumentală, cu acces liber, realizat de către Corala Bărbătească Ortodoxă „Armonia”, împreună cu Orchestra Folclorică „Muzica Divertis”. Valeriu Cașcaval și Ion Croitor vor fi conducătorii orchestrației, dirijorul va fi cunoscutul Arhidiacon Lector Universitar Doctor Ion Iulian Dumitru, iar Anton Slavici va fi conducătorul artistic.