Începe campania de dezinsecţie şi deratizare la Deva

primaria_deva.jpgPrimăria Deva a început, marţi, o amplă campanie de dezinsecţie şi deratizare în oraş, în special după ce numărul insectelor a crescut în parcuri şi zonele cu spaţii verzi din cauza căldurii, operaţiunile de distrugere a viespilor, ţânţarilor sau căpuşelor urmând să se desfăşoare la sol şi din avion.

Substanţele folosite nu sunt periculoase pentru om şi animale, dar pot crea probleme apicultorilor, motiv pentru care administraţia locală a decis să anunţe structurile asociative ale acestora, iar împrăştierea insecticidelor din avion să se facă după ora 20,00, când albinele se retrag la stup.

“La sediul Primăriei Deva au fost primite foarte multe sesizări din partea cetăţenilor care au reclamat că a crescut numărul ţânţarilor şi al altor insecte, din cauza temperaturilor ridicate din ultima perioadă. Este necesară această dezinsecţie, pentru că nu se mai putea ieşi cu copiii mici în parcurile oraşului”, a declarat primarul municipiului Deva, Petru Mărginean.
Dezinsecţia se va desfăşura timp de o săptămână, pe o suprafaţă de 1.763 de hectare, cât măsoară intravilanul municipiului Deva şi localităţile aparţinătoare: Sântuhalm, Cristur, Bârcea Mică, Archia. Operaţiunea va fi repetată la circa două luni.

Costurile dezinsecţiei şi deratizării se ridică la circa 700.000 de lei, banii fiind asiguraţi din bugetul local. AGERPRES