rmvalcea_pasaj_mare.jpgCel mai mare pasaj rutier suprateran din Râmnicu Vâlcea – pasajul Tudor Vladimirescu – a fost lansat miercuri în execuţie, în urma unui proiect finanţat prin POR, în valoare de aproximativ 40.000.000 lei, din care valoarea contribuţiei nerambursabile alocate este de peste 31.700.000 lei.

”Prin această investiţie se urmăreşte, în primul rând, soluţionarea problemei fluenţei traficului pe cele două direcţii de circulaţie ale oraşului: est-vest, nord-sud. Se doreşte astfel crearea unui nod de circulaţie rutieră eficient organizat prin utilizarea unui pasaj suprateran, construit peste calea ferată care străbate municipiul Râmnicu Vâlcea. Pasajul va elimina blocajul rutier creat de calea ferată care intersectează artera principala de acces în şi dinspre centrul oraşului către destinaţii importante, respectiv Bucureşti, Piteşti, Valea Oltului, Sibiu. De asemenea, prin realizarea pasajului se va fluidiza traficul între cartierele importante ale municipiului, respectiv cartierul Goranu, cartierul Ostroveni şi Centrul Civic”, a declarat primarul Romeo Rădulescu.

Noua investiţie va contribui la siguranţa circulaţiei autovehiculelor şi pietonilor. „În prezent, traversarea se realizează la nivel cu calea ferată existând riscul de accidente atât pentru conducătorii auto, cât şi pentru pietoni; participanţii la trafic doresc eliminarea timpilor de aşteptare la barieră, punându-şi în pericol viaţa. Prin utilizarea pasajului nou construit, atât şoferii, cât şi pietonii nu se vor mai expune riscurilor aferente circulaţiei trenurilor în zonă. Astfel, va scădea rata incidentelor şi accidentelor de circulaţie produse în ultimii ani la cele 3 bariere existente în oraş”, a mai spus Rădulescu.

Perioada de implementare a proiectului este de 30 de luni, iar acesta face parte din planul integrat de dezvoltare urbană, Râmnicu Vâlcea fiind declarat pol de dezvoltare durabilă în urma căruia a primit aproximativ 40 de milioane de euro. Prin PIDU s-a executat până acum Podul Morilor, peste Râul Olăneşti, s-au montat peste 100 de camere de supraveghere video a municipiului, se află în construcţie Podul Carol I. AGERPRES