Incep lucrarile de consolidare la primul bloc cu risc seismic ridicat din Ploiesti

In Ploiesti vor incepe, in cursul acestei saptamani, lucrarile de consolidare la primul bloc inclus in clasa de risc seismic ridicat, potrivit datelor furnizate de Primaria municipiului.
Din blocul A7, de pe strada Cibinului, locatarii au inceput deja sa-si care mobila pentru a elibera apartamentele. Pentru cei care nu au unde o depozita, primaria a gasit un spatiu intr-un fost dispensar al rafinariei Astra.

Majoritatea celor 90 de familii din bloc se vor muta la rude, iar pentru cateva familii, care nu au gasit un loc unde sa stea pe perioada derularii lucrarilor, primaria le va oferi locuinte de necesitate.

Viceprimarul municipiului Ploiesti, Gratiela Gavrilescu, sustine ca lucrarile ar fi inceput pana in prezent, dar a fost necesar acordul tuturor proprietarilor pentru a se muta pe perioada consolidarii imobilului. Multi dintre ei au fost convinsi cu greu, deoarece nu aveau unde sa se mute.

Lucrarile ce vor incepe in cursul saptamanii viitoare sunt planificate sa se incheie in 12 luni. Consolidarea blocului se ridica la aproximativ 2,8 milioane de lei si lucrarile vor fi platite integral de catre Guvern, a declarat viceprimarul Gratiela Gavrilescu.

Presedintele Uniunii Asociatiilor de Proprietari Ploiesti, Ion Stan, sustine ca principala problema cand se va trece la consolidarea si altor blocuri din Ploiesti este asigurarea locuintelor de necesitate. Ion Stan a propus autoritatilor rezolvarea acestei probleme prin transformarea unui bloc pentru nefamilisti, care a apartinut unei societati din municipiu, in locuinte de necesitate.
In Ploiesti exista alte 24 de blocuri pe lista cladirilor cu risc seismic ridicat.