Consilierii judeţeni prahoveni au aprobat, vineri, în unanimitate, într-o şedinţă extraordinară a Consiliului Judeţean, proiectul de hotărâre privind declanşarea procedurilor de expropriere a imobilelor situate pe amplasamentul unei lucrări în valoare de aproximativ 21 de milioane de euro care presupune realizarea unui pasaj rutier peste DN 1B, în zona de nord a municipiului Ploieşti.

Potrivit raportului de specialitate întocmit la proiectul de hotărâre privind declanşarea procedurilor de expropriere a imobilelor proprietate privată, situate pe amplasamentul lucrării de utilitate publică de interes judeţean „Creşterea accesibilităţii către partea de nord a Polului de Creştere, în special către Spitalul Judeţean din municipiul Ploieşti, prin realizarea pasajului rutier peste DN1B, în continuare DJ 102Ţ, pentru realizarea acestui obiectiv este necesară exproprierea unei suprafeţe de 30.419 mp, suma estimată ce se va acorda ca justă despăgubire din bugetul judeţului Prahova în acest sens fiind de 1.977.408,05 lei.

De asemenea, suma pentru despăgubirile propuse pentru terenurile afectate de relocarea utilităţilor va fi de 12.571,73 lei. Proiectul care va fi realizat cu fonduri europene pe Polul de Creştere Ploieşti presupune construirea unui pasaj rutier suprateran în vederea descongestionării traficului în interiorul municipiului reşedinţă de judeţ şi a creşterii mobilităţii în zona de nord a acestuia. Pasajul va reprezenta o alternativă pentru direcţiile Bucureşti- Braşov (DN 1) şi Ploieşti-Buzău (DN 1B). AGERPRES

Mai multe ştiri din domeniul urbanismului şi construcţiilor puteţi citi zilnic pe EuroUrbanism.ro