functionari.jpgPrimarul din Târgu Mureş, Dorin Florea, a anunţat joi că municipalitatea a întocmit pentru acest an un „buget prudent”, ca urmare a scăderii încasărilor cu până la 18% şi că o cauză a acestei scăderi este intrarea în insolvenţă sau falimentul a 736 de societăţi comerciale.

„Am gândit un buget prudent pentru că aşa cum a debutat anul acesta vă anunţ că vom avea încasări cu 15-18% mai mici. Ceea ce am încasat acum arată o ciudăţenie din luna decembrie, probabil foarte mulţi au fost disponibilizaţi anul trecut (…) Regret foarte mult, e un moment dezastruos pentru societăţile comerciale, care sunt în dificultate în diverse forme, de faliment, de insolvenţă. Este îngrijorător ce se întâmplă şi se va restrânge asupra bugetului. Nu ştiu de ce creştere economică vorbesc unii, e doar limbajul tipic al politicienilor, pentru că am o listă cu 736 de societăţi în insolvenţă sau faliment”, a subliniat primarul din Târgu Mureş.

Dorin Florea a spus că le-a cerut directorilor din Primăria Târgu Mureş să verifice toate contractele pe care le are în derulare pentru a stabili dacă vreuna dintre acele firme se află pe lista celor care sunt în faliment ori au declarat insolvenţa. „S-au făcut adrese pentru toate societăţile comerciale care au contract cu primăria ca să ştim ce ne aşteaptă. Lista este din luna decembrie (…) S-a anunţat în 2012 că va fi o creştere, însă ne-am dat seama în 2013 că nu va fi aşa: nu a venit niciun proiect pentru izolarea termică a blocurilor de locuinţe, niciun proiect de construcţii de locuinţe ANL, niciunul pentru campusuri universitare, reparaţii de şcoli. Nu am văzut niciun ban pe programele guvernamentale. Ce vedeţi la televizor sunt scenarii cu proşti”, a afirmat Dorin Florea. AGERPRES