Incasarile Primariei Galati au scazut cu 30%

nicolae_dumitru_.jpgPrimarul municipiului Galati, Dumitru Nicolae, a anuntat ca efectele crizei mondiale se resimt si pe plan local, incasarile Primariei scazand cu 30%.

Edilul a aratat ca Primaria Galati ar trebui sa incaseze lunar 12,5 milioane lei ca fonduri de echilibrare, dar, in ultima luna, s-au strans doar aproximativ opt milioane lei.

“Criza mondiala ne afecteaza si pe noi, incasarile primariei scazand, in ultima luna, cu 30$. Sunt probleme si cu plata impozitelor si nu cred ca, la incasarea acestora si a taxelor pe anul in curs, vom depasi 75%”, a declarat Dumitru Nicolae. Primarul a precizat ca investitiile, mai ales cele din invatamant, vor avea de suferit, in conditiile in care se inregistreaza mari intarzieri, din partea Ministerului Educatiei, in ceea ce priveste decontarea lucrarilor efectuate pentru reabilitarea scolilor.

Dumitru Nicolae este de parere ca nici amenzile transferate de la Ministerul Finantelor, pe care ar trebui sa le incaseze Primaria Galati, in valoare totala de 4-5 milioane lei, ,,nu le vom incasa”. La acestea se adauga faptul ca 20% din galateni nu-si platesc taxa de habitat, in valoare de trei lei pe luna, si nici impozitele, pentru ca “nu au bani”.