finkelstain_eduard.jpgCu trecerea fiecărui semestru se constată cum tecucenii sunt tot mai receptivi privind achitarea taxelor şi impozitelor locale.

Referitor la situaţia încasărilor pentru prima perioadă a anului în curs, Eduard Finkelstain, primarul municipiului Tecuci, a declarat: „Încasările la taxe şi impozite locale sunt mult mai mari în această perioada, chiar cu 50% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Astfel, în luna iunie a.c. a fost încasată valoarea de 413.000 lei, faţă de 270.000 lei în aceeaşi perioadă a anului 2010, înregistrându-se astfel o creştere de peste 50%. În semestrul I s-au înregistrat încasări de 55 miliarde de lei vechi, iar în aceeaşi perioadă a anului 2010 valoarea încasărilor a fost de 43 miliarde de lei vechi, deci o creştere de 27%”.

Primarul Eduard Finkelstain recunoaşte că există încă destul de multe restanţe, acestea însă sunt ale celor care nu îşi achită amenzile, în această categorie intrând cei fără un loc de muncă, prostituatele, o parte dintre conducătorii auto sau căruţaşi. “Cum nu o să putem merge la infinit cu povara amenzilor în spate, vom trece la acţiuni radicale şi rău-platnicii va trebui să efectueze muncă în folosul comunităţii în contul datoriilor, care vor fi transformate în zile de muncă”, spune edilul municipiului Tecuci.

În aceste condiţii, nivelul datoriilor către bugetul local va scădea simţitor deoarece transformarea amenzilor în zile de muncă în folosul comunităţii va fi spre beneficiul debitorilor, aceştia având în acest mod posibilitatea de a scăpa de povara datoriilor iar comunitatea va beneficia de serviciile rău-platnicilor.