Primaria municipiului Ramnicu Valcea continua sa acorde atentie extinderii retelelor de utilitati in zonele limitrofe ale municipiului. Dupa ce, la sfarsitul anului trecut, in zona Feteni au fost date in folosinta retelele de alimentare cu apa si de canalizare si s-a asfaltat artera de legatura cu orasul pe o lungime de aproape 6 km, la inceputul acestui an au pornit lucrarile la reteaua de apa de pe strada Dealul Malului.

Investitia care a fost cuprinsa in programul IID (Intretinere, Inlocuire, Dezvoltare) din cadrul proiectului ISPA “Reabilitarea alimentarii cu apa, canalizare si statie de epurare in municipiul Ramnicu Valcea” si a avut o valoare de 90.328 lei consta intr-o retea dubla de conducte pe o lungime de 400 m, montarea a 3 hidranti de incendiu si a unui camin vana de racordare.

Adiacent acestei investitii, pentru realizarea presiunii necesare pe reteaua de apa s-a construit si un grup de pompare, care va deservi atat reteaua recent pusa in functiune, cat si extinderile ulterioare din zona. Ulterior introducerii conductelor, municipalitatea, prin intermediul Directiei Administrarea Domeniului Public, a asfaltat strada Dealul Malului pe o lungime de 1.100 m.

Pornirea alimentarii cu apa pe ansamblul Dealul Malului – Cetatuia si asfaltarile ulterioare reprezinta o investitie fara precedent in zona, care probeaza, inca o data, interesul administratiei locale a municipiului pentru dezvoltarea unitara a orasului si pentru eliminarea oricaror discrepante dintre cartierele municipiului.