Inca 50 de miliarde lei vechi pentru proiectul

Bugetul alocat proiectului “Sibiu, capitala culturala a Europei in 2007” a fost suplimentat de Parlament cu 50 de miliarde de lei vechi.
In cadrul dezbaterilor asupra proiectului bugetului de stat pe 2006, a fost analizat un amendament al Comisiilor de cultura ce prevedea initial acordarea a 200 de miliarde de lei vechi pentru acest proiect. Ministrul de Finante, Sebastian Vladescu, a acceptat insa doar suma de 150 de miliarde de lei vechi, promitand sa aloce diferenta de pana la 200 de miliarde de lei vechi, in prima jumatate a anului viitor.

Finantarea cu suma ceruta de Comisiile de cultura a fost sustinuta de parlamentari de la toate partidele politice. Cel mai activ sustinator a fost deputatul Mona Musca, fost ministru al Culturii, care a spus ca acesta este cel mai important proiect al Ministerului Culturii si Cultelor, al Guvernului si al Romaniei pentru anul 2007. Ea a explicat ca, pentru a fi realizat corespunzator, proiectul ar avea nevoie de 270 de miliarde de lei vechi, din care 200 pentru restaurari ce trebuie facute in 2006, iar restul pentru campania de informare interna si externa si pentru echipamentele necesare.

Ministrul Sebastian Vladescu a anuntat ca se va intalni cu primarul orasului Sibiu, Klaus Johannis, si cu ministrul Culturii si Cultelor, Adrian Iorgulescu, pentru a reanaliza bugetul proiectului “Sibiu, capitala culturala a Europei in 2007”. El a amintit ca si Primaria Sibiului e implicata in acest proiect, prin contractarea unui credit de 16 milioane de euro. “Suma de 150 de miliarde de lei vechi reprezinta, din punctul de vedere al Ministerului Culturii, o suma suficienta pentru finalizarea lucrarilor incepute”, a adaugat ministrul Vladescu.