Societatea de transport public din Brăila, SC Braicar SA, trece printr-un amplu proces de modernizare, vineri sosind în municipiu ultimele 15 autobuze noi cumpărate cu bani din bugetul local.

„Am înţeles că este nevoie de mult mai multe autobuze în municipiul Brăila şi am aprobat în CLM dotarea societăţii Braicar. Astăzi au sosit încă 15 autobuze noi, cu şase ani garanţie, zece sunt Isuzu de capacitate mare iar cinci, Karsan de capacitate medie. Cele de capacitate mare au un preţ de 151.000 euro, plus TVA, bucata iar cele de capacitate medie, 103.000 euro, plus TVA. În total, în ultimii doi ani şi jumătate, au fost cumpărate 52 de autobuze noi în Brăila”, a declarat Dragomir în cadrul unei conferinţe de presă susţinută pentru prezentarea noilor mijloace de transport în comun.

Celor 52 de autobuze noi li se adaugă zece tramvaie noi, care se află în faza de licitaţie pentru achiziţionare, cu termen pentru depunere a ofertelor 28 februarie, pentru care se vor plăti 17.000.000 euro din fonduri europene.

Potrivit primarului Dragomir, anul viitor va fi declanşată procedura de achiziţie şi pentru 17 autobuze electrice, care vor fi achiziţionate tot din fonduri europene. „După introducerea în circulaţie a acestor autobuze, nu se mai justifică întârzieri în trafic. Totodată, implementăm în premieră la Brăila un sistem modern de e-ticheting, de carduri de călătorie cu 10 sau 20 de călătorii, reîncărcabil, dar în paralel va rămâne şi sistemul cu bilete de călătorie”, a completat Dragomir. AGERPRES