Încă zece autobuze diesel noi au ajuns, miercuri, la Ploieşti, parcul auto pentru transportul public în comun urmând să fie schimbat în proporţie de aproximativ 70% după ce municipalitatea va mai primi încă 20 de tramvaie noi şi 9 autobuze electrice.

Potrivit unui comunicat al Primăriei Ploieşti, cele zece autobuze moderne sunt dotate cu sisteme speciale de preluare a persoanelor cu dizabilităţi, sisteme de aer condiţionat, camere de supraveghere şi panouri led, care oferă, în timp real, informaţii utile privind ruta derulată.

Valoarea contractului pentru achiziţia acestora este de 9.111.193 lei inclusiv TVA. În următoarele zile, ele vor fi înmatriculate şi predate către operatorul de transport public local, SC Transport Călători Express SA.

„La nivelul Municipiului Ploieşti avem în circulaţie 28 de autobuze noi. De asemenea, prin parteneriatul cu Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei, la Ploieşti, vor mai sosi 20 troleibuze noi, pentru care am încheiat deja contractul, iar prima tranşă va ajunge în primăvara anului viitor. Municipiul Ploieşti va beneficia, de asemenea şi de 20 de tramvaie noi, pentru care licitaţia este încă în desfăşurare, precum şi de 9 autobuze electrice pentru care ofertele sunt încă în evaluare. Practic, vom schimba aproximativ 70% din valoarea parcului auto pentru transportul în comun. Eforturile depuse în vederea asigurării acestor importante achiziţii pentru municipiul nostru au ca obiectiv principal reducerea poluării în Ploieşti şi susţinerea unei mobilităţii urbane durabile”, a declarat, potrivit comunicatului, primarul Adrian Florin Dobre. AGERPRES