Inaugurarea „Transilvania Motor Ring”, primul parc auto din România pentru sporturi cu motor, în valoare de 14 milioane de euro, a fost amânată pentru luna septembrie a acestui an, din cauza unor probleme apărute la partea de proiectare, a declarat Ciprian Dobre, preşedintele Consiliului Judeţean Mureş.

„Transilvania Motor Ring” este unul dintre proiectele cele mai importante ale Consiliului Judeţean Mureş, este cofinanţat din fonduri ale Uniunii Europene, a fost aprobat în luna mai 2010, iar lucrările trebuiau finalizate la sfârşitul anului trecut, însă acestea sunt executate în proporţie de aproximativ 70%.

„Din explicaţiile care au fost furnizate, nu neapărat oficial, dar şi neoficial, problema a fost una de proiectare. Pe urmă a intervenit o problemă între câştigătorul licitaţiei şi societatea care realizează efectiv lucrarea, adică subantreprenorul, dar noi nu putem interzice subantrepriza în aceste contracte şi practic problemele sunt subsecvente în ceea ce ne priveşte. Bine ar fi ca cel care câştigă licitaţia să şi execute lucrarea, pentru că un control, o supraveghere şi o certitudine ar fi mult mai aproape de 100% cu acela care a câştigat licitaţia şi nu a doua sau a treia firmă care a luat în antrepriză lucrările”, a declarat Ciprian Dobre.

Preşedintele CJ Mureş a spus că executantul a întâmpinat dificultăţi din cauza problemelor de proiectare, dar şi a unor probleme de construcţie, astfel încât s-a decis prelungirea termenului cu 11 luni, respectiv până în 13 septembrie 2014. Potrivit preşedintelui CJ Mureş, restul lucrărilor de circa 30 % urmează să fie monitorizate mult mai îndeaproape de echipa de implementare, pentru respectarea noului termen.

Transilvania Motor Ring este proiectat după modelul Hungaroring (circuitul de Formula 1 din Ungaria, n.r.), la dimensiuni mai reduse. Parcul auto pentru sporturi cu motor de lângă Târgu Mureş va avea o suprafaţă de peste 50 de hectare, va fi prevăzut cu un circuit de viteză de peste 3,5 kilometri, cu sistem de cronometraj, control concurs şi punct de informare, o clădire centrală cu spaţii pentru oficiali şi presă, boxe duble, tribune, restaurante, depozite, parcări, dar şi spaţii de lucru pentru echipe.
Potrivit estimărilor proiectului, Transilvania Motor Ring ar urma să creeze 35 de locuri de muncă permanente şi peste 180 pe termen scurt şi va aduce în judeţ circa 10.000 de turişti. AGERPRES