Niciun inalt functionar public nu va ocupa functia detinuta in prezent mai mult de cinci ani, potrivit secretarului de stat in Ministerul Internelor si Reformei Administrative Victor Paul Dobre.
„Toti inaltii functionari publici se supun principiului mobilitatii. Din momentul in care accepti functia, ai oportunitatea de a refuza sa te supui principiului mobilitatii si de a-ti pierde calitatea de inalt functionar public. Cu certitudine ca vor mai fi schimbari in perioada urmatoare si asta se va intampla tot timpul, dar acesta este un sistem care se practica in toata Europa”, a declarat Victor Paul Dobre.

El a dat ca exemplu Italia, unde, potrivit lui, niciun functionar public de la un anumit nivel din cadrul prefecturilor nu poate ocupa o functie mai mult de patru ani. „Detasarea de politic va mai dura, dar in acelasi timp cred ca sistemul functiei publice se consolideaza. Exista o stabilitate a functionarului public si cred ca in timp va ap area o noua generatie de tineri care isi va asuma de la bun inceput rigorile acestei functii si ale acestei cariere”, a mentionat secretarul de stat in MIRA.