INA organizează conferința „Codul administrativ”

Institutul Național de Administrație (INA) continuă organizarea seriei conferințelor INA pe teme de interes general pentru administrația publică, aducând în atenție o temă de mare actualitate: „Codul administrativ”. Evenimentul este organizat în parteneriat cu Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice și cu Institutul Național de Statistică.

În ansamblul lui, Codul administrativ pune accentul pe elemente fundamentale din organizarea și funcționarea autorităților și instituțiilor administrației publice, pe statutul personalului din cadrul acestora, precum și pe noțiuni referitoare la răspunderea administrativă și serviciile publice.

Conferința va fi organizată sub forma unei platforme de discuții între echipa Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice implicată în elaborarea Codului administrativ și personalul din administrația publică centrală.

Pe lista participanților la conferință se regăsesc reprezentanți din cadrul ministerelor și Secretariatului General al Guvernului, precum și alte persoane din cadrul instituțiilor și autorităților din administrație publică centrală. Ținând cont de interesul crescut pentru prezentarea noutăților din Codul administrativ, dar și de numărul limitat de locuri disponibile, înscrierea participanților se va realiza în ordinea confirmării participării.

Evenimentul va avea loc în data de 19 septembrie 2019, între orele 9:00 – 13.00, la Sala Albastră din sediul Institutului Național de Statistică (Bd. Libertății, nr. 16, Sector 5, București), fiind structurat în două părți: prezentări în plen și sesiuni de discuții. La acest eveniment nu se percepe taxă de participare.

Pentru detalii suplimentare, persoana de contact este Ioana MUREȘAN, consilier – Direcția comunicare, proiecte, cooperare și relații externe (e-mail: ioana.muresan@ina.gov.ro), confirmările de participare fiind așteptate până la data de 13 septembrie 2019.