INA implementează studiul privind evaluarea oportunității flexibilizării modului și timpului de lucru în administrație publică

Institutul Național de Administrație (INA), aflat în subordinea Ministerului Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației, coordonează și implementează studiul privind evaluarea oportunității flexibilizării modului și timpului de lucru în administrație publică.

Metodologia de lucru pentru realizarea studiului constă în analiza documentară (reglementări naționale și europene) și aplicarea a două chestionare online referitoare la oportunitatea flexibilizării modului și timpului de lucru. Acestea se vor aplica la nivel national și sunt destinate personalului cu funcții de execuție și de conducere din cadrul autorităților și instituțiilor publice din România.

Prin această inițiativă coordonată și implementată de către INA și susținută de către Secretariatul General al Guvernului și de Grupul Băncii Mondiale, se urmărește identificarea diverselor forme de muncă flexibilă care pot fi sau se doresc a fi aplicate în administrația publică.

Situația actuală din întreaga lume, în contextul crizei provocate de COVID-19, accelerează adoptarea unor schimbări rapide și luarea unor măsuri deosebite în toate domeniile de activitate. Una dintre aceste măsuri este eficientizarea modului de lucru și flexibilizarea timpului, programului și modului de muncă. Din acest motiv, Institutul Național de Administrație, instituție publică din România care are un mandat în domeniul cercetării și inovării, va desfășura o anchetă privind aspectele menționate mai sus.

Scopul acestor chestionare este acela de a evidenția măsurile care s-au implementat la nivelul instituțiilor publice din administrația centrală și locală în perioada pandemiei COVID-19 și, totodată, de a determina posibilitatea utilizării acestor modalități moderne de desfășurare a activității pe termen lung. De asemenea, INA își propune să analizeze percepția personalului din administrația publică referitoare la organizarea timpului de muncă, făcând în același timp deosebirea dintre munca la domiciliu și telemunca.

Punând accent atât pe oportunitățile și beneficiile oferite, cât și pe provocările întâmpinate de instituții în situații de urgență sau alertă, chestionarele creează o imagine de ansamblu asupra eficienței și aplicabilității formelor de muncă flexibile. Totodată este necesar ca rezultatele studiului să evidențieze deschiderea administrației din România pentru a avea acest instrument permanent la îndemână, coroborat cu alte metode de muncă flexibile (part-time, orar individualizat de lucru, zile libere plătite compensate ulterior prin ore suplimentare etc.), să creeze mijloacele necesare pentru implementarea unei politici la nivel național și să măsoare gradul de satisfacție ale angajaților și implicit ale instituțiilor.

Chestionarele pot fi completate, până la data de 16 octombrie, accesând link-urile de mai jos, iar mai multe detalii găsiți pe site-ul www.ina.gov.ro, la secțiunea Cercetare-Dezvoltare, categoria Studii și publicații.

https://forms.gle/bUGyobnEDb5SPDZ87 (Chestionar adresat funcțiilor de conducere)

https://forms.gle/nSukswD2a9K6zmrZ7 (Chestionar adresat funcțiilor de execuție)