Luni, 11 iulie 2022, a debutat Programul de formare specializată pentru numirea într-o funcție de demnitate publică de prefect și subprefect, acesta fiind organizat de Institutul Național de Administrație, în perioada iulie-decembrie 2022, în format clasic și online.

Interesul pentru acest program a fost unul crescut, astfel, s-au înscris 112 persoane și au fost selectate 87 de persoane – 27 prefecți și 60 subprefecți, care ocupă în prezent aceste funcții de demnitate publică la nivelul instituțiilor prefectului din România, programul din acest an adresându-se exclusiv prefecților si subprefecților în funcție.

Cele 9 module de formare acoperă tematici precum legalitatea actelor autorităților administrației publice locale, planificare strategică, comunicare în situații de criză, optimizarea situației economico-financiare etc. Se va urmări dezvoltarea abilităților de reacție și de soluționare rapidă a diverselor probleme ivite în contexte sociale complexe.

Prezent la sesiunea de deschidere, președintele INA, Alexandru-Mihai Ghigiu, a adresat participanților un mesaj de bun venit și i-a asigurat că vor beneficia de expertiza formatorilor și de un cadru propice schimbului de idei și soluții practice. Participarea la formare se transpune în performanță instituțională și în adaptabilitate la schimbările generate de transformarea socială, digitală, economică. INA contribuie la formarea liderilor, reprezentanții Guvernului în plan local fiind în atenția noastră ca și grup țintă strategic.