In Timisoara va fi construita o noua sala polivalenta, de 8.000 de locuri

Primaria Timisoara intentioneaza sa construiasca, in urmatorii doi ani, o noua sala sportiva polivalenta cu o capacitate de pana la 8.000 de locuri, deoarece actuala Sala Olimpia este prea mica pentru a putea gazdui competitii de anvergura, a declarat viceprimarul Adrian Orza.
“Sala Olimpia are doar 2.000 de locuri si oricat am incerca sa o cosmetizam nu face fata unor intreceri sportive importante”, a spus Orza.

In opinia viceprimarului, noua locatie ar trebui amplasata in apropierea Stadionului “Dan Paltinisanu”, dar in zona nu este teren disponibil. Sustinerea financiara va fi asigurata de Municipalitate, fie prin emiterea unei noi emisiuni de obligatiuni, fie printr-un parteneriat public-privat.

Tot in Timisoara se va construi si un bazin olimpic, in Parcul Central. Investitia de patru milioane de euro va fi sustinuta financiar de Ministerul Educatiei, Cercetarii si Tineretului, iar proiectul a fost atribuit unei firme din Brasov, in urma licitatiei. Desi proiectul trebuia sa demareze in luna iunie, el ramane blocat de Directia Judeteana pentru Cultura, Culte si Patrimoniu Cultural National Timis, care a solicitat, inca de anul trecut, o documentatie care sa motiveze demolarea actualei baze sportive, pe locul careia ar urma sa se ridice bazinul.