În staţiunea Luna Şes se va schia din 2011

Pârtia de schi Luna Şes se deschide începând cu iarna 2011, amenajarea fiind întârziată cu aproximativ cinci ani din cauza unei firme greceşti care nu a efectuat lucrările la timp.
Preşedintele Consiliului Judeţean Satu Mare, Csehi Arpad, a declarat luni că se aşteaptă venirea primăverii pentru semnarea ordinelor de începere a lucrărilor la drum şi de alimentare cu apă. De asemenea, în scurtă vreme va începe şi montarea tunurilor pentru zăpadă, Csehi Arpad afirmând că în iarna anului 2011 pârtia va putea fi deschisă pentru schi.

Primul termen de finalizare a complexului turistic de la Luna Şes a fost 30 septembrie 2006, însă din cauza întârzierilor lucrării acesta a fost prelungit cu încă un an. Iniţial, licitaţia de executate a lucrării a fost câştigată de firma greacă Efklidis, dar după doi ani de la încheierea contractului lucrările au fost executate în proporţie de 15% iar contractul a fost reziliat. S-a început construcţia drumului, a sistemului de canalizare, a clădirii administrative şi au fost aduse echipamentele pentru telescaun. Între timp s-au asfaltat 500 de metri de drum şi s-a reuşit introducerea curentului electric în zonă. Contractul cu firma respectivă a fost reziliat iar Consiliul Judeţean Satu Mare a decis preluarea proiectului şi finalizarea lui pe lucrări separate.

Valoarea totală a proiectului “Luna Şes” depăşeşte 8 milioane de euro, peste 5 milioane fiind contribuţia Consiliului Judeţean Satu Mare, restul provenind din fonduri europene. Staţiunea care se construieşte la baza pantelor nordice ale vârfului Pietroasa (1201 m) şi a Muntelui Mic (1013 m), de lângă Negreşti Oaş, se întinde pe circa 250 ha şi este prevăzută cu o pârtie de schi de 1,8 km pentru profesionişti, două pârtii pentru începători de 850 m, o linie de telescaun, o parcare pentru 100 de autoturisme, spaţii comerciale, hoteluri, moteluri, terenuri de sport şi un camping de aproximativ 120 de locuri. AGERPRES