Primăria Sectorul 4 începe reabilitarea termică a primelor 158 de blocuri cu bani din Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR).

Potrivit unui comunicat al autorităţii locale, 161 de milioane de euro, ceea ce reprezintă 70% din bugetul total alocat ţării noastre pentru astfel de proiecte, au fost accesate, în urma aprobării cererilor de finanţare depuse în prima etapă din „Valul Renovării”.

Cu aceşti bani vor fi anvelopate 145 de blocuri în zone precum Reşiţa, Huedin, Giurgiului, Triunghiul Berceni din Sectorul 4. Aceste imobile se află în zone mai puţin dezvoltate şi au nevoie urgentă de intervenţii menite să sporească nivelul confortului oamenilor în propriile case şi să diminueze costurile facturilor la întreţinere, se arată în comunicat.

Totodată, în cadrul acestei etape, vor intra în reabilitare termică alte 13 imobile încadrate într-o altă axă de finanţare din PNRR pentru care autoritatea locală a primit suma maximă disponibilă de 10 milioane de euro.

În total, Primăria Sectorul 4 demarează reabilitarea termică a 158 de blocuri pentru care foloseşte 171 de milioane de euro, fonduri europene nerambursabile.

În următoarele luni, autoritatea locală urmează să semneze contracte de finanţare, pe bani europeni, pentru eficientizarea energetică a altor aproximativ 300 de blocuri. AGERPRES