sector3_gradinita.jpgPrimarul Robert Sorin Negoiţă a inaugurat luni, în prezenţa ministrului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, Ecaterina Andronescu, şi a inspectorului general al Municipiului Bucureşti, Constantin Trăistaru, grădiniţa din incinta curţii Şcolii Generale nr. 81 din str. Nerva Traian.

Grădiniţa, cu o suprafaţă de 2.324 mp, este construită pe trei nivele (S+P+1) şi are sală de activităţi/odihnă, grup sanitar, inclusiv pentru copiii cu dizabilităţi, vestiare, cabinet medical, izolator cu grup sanitar, bloc alimentar, oficiu alimente, centrală termică, adăpost protecţie civilă, spălătorie, birou educatori şi directori.

„Grădiniţa nr. 81 este un obiectiv foarte important pentru că în această zonă aveam prea puţine locuri la grădiniţe raportat la numărul de copii. În prezent ne facem planuri să o extindem. De asemenea, în cel mai scurt timp, vom demara lucrările la o altă grădiniţă pe bd. Octavian Goga”, a declarat primarul sectorului 3.

„Se spune că trăieşti degeaba dacă nu faci un copil, nu sădeşti un pom şi nu faci o casă. Aici este o casă pentru foarte mulţi copii, aici este un loc unde vor învăţa generaţii întregi. Mulţumesc primarului sectorului 3 şi vă asigur că voi sprijini acest lucru atât de necesar pentru copiii dumneavoastră”, a spus, la rândul său ministrul Andronescu.

Potrivit lui Constantin Trăistaru, noua grădiniţă reprezintă o mare realizare. „Astăzi participăm la bucuria unei realizări la care au muncit foarte mulţi oameni. Noi vom spijini Primăria sectorului 3 şi vom întări legătura cu Ministerul Educaţiei”, a afirmat inspectorul general al municipiului Bucureşti.

În prezent, în sectorul 3 sunt 24 de grădiniţe cu personalitate juridică. AGERPRES