Peste două sute de trotinete electrice vor fi amplasate în premieră în Alba Iulia printr-o companie de ride-sharing, după ce Primăria a încheiat un acord cu „Lime” în acest scop, a anunţat edilul municipiului, Gabriel Pleşa.

„Mă bucur foarte mult că am ajuns la un acord cu compania ‘Lime’ în ceea ce priveşte amplasarea în Alba Iulia a peste două sute de trotinete electrice. Vor exista 60 de puncte de ridicare a acestora. Contractul cu compania ‘Lime’ nu implică niciun fel de cheltuială pentru municipalitate”, a declarat, într-o conferinţă de presă, primarul Gabriel Pleşa.

Edilul a subliniat că Primăria Alba Iulia îşi propune să încurajeze astfel de variante alternative ecologice la transportul clasic.

„Ne dorim să dezvoltăm reţeaua de piste de biciclete, astfel încât această alternativă, mersul pe biciclete şi trotinete, să nu fie doar o activitate de agrement, ci chiar să fie o modalitate de transport”, a afirmat Gabriel Pleşa.

La rândul său, reprezentantul companiei de ride-sharing, Alexandru Coman, a declarat că Alba Iulia este unul din primele oraşe în care „Lime” a semnat un acord de cooperare pro-micromobilitate, cu reguli de parcare flexibile, cu amenzi pentru cei care nu parchează corespunzător şi obligativitatea asigurării tuturor curselor.

El a explicat modalitatea în care trotinetele electrice vor putea fi utilizate, precizând că, pentru început, va exista un discount.

„În primele trei luni, vom avea un preţ de deblocare de 2 lei, în loc de 3 lei, şi 60 de bani pe minut. De săptămâna viitoare, vom avea un abonament în valoare de 9 lei, care va permite tuturor celor care îl cumpără să beneficieze de deblocări gratuite pentru o lună de zile”, a precizat Alexandru Coman.

Trotinetele vor fi amplasate în puncte strategice, zona operaţională acoperind 80% din suprafaţa municipiului. Viteza maximă este de 25 de kilometri la oră, iar autonomia ajunge la 20 de kilometri. AGERPRES