nicolas_daniel1.jpgPrimaria orasului Odobesti, din judetul Vrancea, va amenaja in cartierul „Mihai Sturza” o baza sportiva, cu finantare pe baza Ordonantei 7 din 19 ianuarie 2006, privind instituirea Programului de dezvoltare a infrastructurii si a unor baze sportive din spatiul rural.

„Proiectul in valoare de 500 mii lei face parte din Strategia de Dezvoltare a Orasului Odobesti, prin care dorim sa extindem si sa dezvoltam cartierul Mihai Sturza, infiintat in 2005, pentru sinistratii de la inundatiile din acel an si realizarea acestuia va facilita viata locuitorilor, mai ales a celor tineri, indeosebi a elevilor”, a spus Daniel Nicolas, primarul localitatii.

Cartierul Mihai Sturza este una din cele mai noi zone de locuit din judetul Vrancea si se afla in partea de est a orasului Odobesti, la 10 km de Focsani, intre DN 2M si DN 2D. Strategia autoritatilor locale este de a transforma acest amplasament intr-un cartier rezidential.

„Pentru acest lucru, se afla deja in derulare realizarea retelelor de apa si canalizare, se lucreaza la asfaltarea retelei de legatura dintre cartier si DN 2 D si in partea de nord a localitatii se va amenaja o perdea de protectie. Tot prin Mihai Sturza va intra in oras reteaua de aductiune gaze naturale, iar in partea de sud a cartierului trece calea ferata Focsani-Odobesti, pe care vrem sa amenajam un traseu turistic”, a mai spus Daniel Nicolas.

In ultimii doi ani, la Odobesti au fost infiintate doua cartiere, populatia localitatii depasind 10 mii de locuitori. Din acest motiv, autoritatile locale au inceput demersurile pentru a schimba statul orasului, de la oras de categoria a III-a, la oras de categoria a II-a.