Primul centru de formare profesională a liderilor de sindicat, dar şi a celor care activează în diverse alte meserii, a fost inaugurat la Suceava, în prezenţa autorităţilor locale şi judeţene. “Centrul de formare profesională a adulţilor din regiunea Nord-Est” este realizat printr-un proiect cofinanţat din Fondul Social European, prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013.

Scopul centrului de training este de a mări procesul de implicare a sindicatelor în piaţa forţei de muncă, sprijinind companiile în pregătirea resurselor umane în ideea dezvoltării de noi capacităţi de producţie şi în reconversia profesională a salariaţilor.

De asemenea, el poate veni în sprijinul mediului de afaceri prin pregătirea persoanelor şi chiar a unor grupuri vulnerabile, în abordarea de noi atribuţii la locul de muncă. Centrul va presta servicii către orice organizaţie interesată şi va colabora cu autorităţile publice, precum consiliile judeţene, locale, primării sau AJOFM. Centrul dispune de dotări moderne, necesare unui proces de pregătire a personalului pentru diverse ocupaţii şi responsabilităţi.


La inaugurarea centrului de formare profesională au fost prezenţi primarul Ion Lungu, care a sprijinit înfiinţarea sa, în calitate de primar al Sucevei, subprefectul Angela Zarojanu, care a pus umărul la realizarea proiectului, prezentându-l chiar şi la Bruxelles, şi vicepreşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Vasile Ilie, care a apreciat că sindicatul Prometeu, iniţiatorul proiectului, trebuie să fie un model pentru toate sindicatele, ca ele să facă proiecte şi să atragă fonduri europene.