Prima parcare subterana, din cele doua proiectate la Satu Mare, ar putea fi data in folosinta in vara anului 2009. Primarul municipiului Satu Mare, Iuliu Ilyes, a declarat ca a discutat cu investitori din Spania despre constructia a doua parcari subterane in centrul municipiului.
Potrivit primarului, cele doua parcari vor fi amplasate in Piata Libertatii si in Piata 25 Octombrie, in plin centrul municipiului Satu Mare, si vor avea fiecare cate 600 de locuri. „Vom mai avea unele discutii pe varianta de asociere, se va merge pe cea de parcare publica, unde investitorul finanteaza si apoi exploateaza parcarea prin concesiune pe 49 de ani”, a spus Ilyes.

Primarul a afirmat ca, in doua-trei luni, se vor face studii si proiecte pentru a putea fi incepute lucrarile, urmand ca, intr-un an, o parcare sa fie finalizata. O parte a locurilor de parcare va fi inchiriata institutiilor, unitatilor economice din zona si
localnicilor, iar restul locurilor vor fi parcari publice cu plata. Proiectul va fi supus aprobarii Consiliului Local intr-o sedinta din luna februarie.

Articol realizat de Oana Teodorescu.