În municipiul Onești începe Luna Curățeniei, cu sloganul “Ai grijă de natură ca natura să aibă grijă de tine!”

onesti_panoramica_mare.jpg “Ai grijă de natură pentru ca natura să aibă grijă de tine!” este sloganul pentru acţiunea ce se va desfășura în perioada 20 martie -20 aprilie pe raza municipiului Onești. În cadrul acestui proiect pentru un mediu sănătos și curat, acţiunile desfaşurate de Primăria Municipiului Onești vor fi de ecologizare şi igienizare a domeniului public și privat, întreţinerea drumurilor şi a trotuarelor, lucrări de întreţinere a spaţiilor verzi, parcurilor, informarea și conştientizarea cetăţenilor, fiecare avand rolul de a proteja mediul înconjurator.

În săptămâna 20 – 27 martie vor avea loc acțiuni de salubrizare a domeniului public, de supraveghere a punctelor de colectare primară a deșeurilor, lucrări de reparare a mobilierului din Parcul Municipal și Bulevardele Republicii și Oituz, acțiuni de întreținere și refacere a canalului, cascadei și lacului din Parcul Municipal, precum și demararea lucrărilor specifice de întreținere a spațiilor verzi. Vor urma acțiuni de curățare a rigolelor, șanțurilor și podețelor, precum și lucrări de întreținere și reparații la drumuri, realizarea de marcaje pietonale și de circulație rutieră, montarea semnelor de circulație.

În săptămâna 3 – 10 apilie se vor desfășura acțiuni de salubrizare a falezelor râurilor și a domeniului public și privat din municipiul Onești și vor continua lucrările specifice de întreținere a spațiilor verzi. Acțiunea se va încheia, în săptămâna 10 – 19 aprilie, cu acțiunea de vopsire a pasajului dinspre cartierul TCR, a zonei de trecere din zona Orizont și refacerea stațiilor de autobuz.