nechifor_catalin2.jpgÎn judeţul Suceava nicio primărie nu se află în situaţie de risc financiar, în condiţiile în care nicio o UAT nu este în insolvenţă şi nu are conturile blocate din cauza datoriilor, a declarat presei, joi, preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Ioan Cătălin Nechifor.

El a precizat că, în cazul în care vor apărea astfel de situaţii, se va adresa Guvernului pentru a aloca finanţări din Fondul de Rezervă aflat la dispoziţia premierului. Nechifor a subliniat că în acest an, în judeţul Suceava, comparativ cu anul trecut, alocarea bugetară pentru localităţile sucevene a crescut cu 4%.

Totodată, Nechifor a spus că aşteaptă ordinul comun al Ministerului Educaţiei şi Ministerului Dezvoltării Regionale prin care urmează să fie finanţate mai multe investiţii în unităţile de învăţământ din judeţ, fondurile urmând a fi repartizate în funcţie de priorităţile stabilite la nivel judeţean.

”E foarte important, în această perioadă, să ne concentrăm pe ceea ce înseamnă priorităţi. Eu cred că e mai important acum să avem bani alocaţi către unităţile şcolare, care sunt în reabilitare, astfel încât să le pregătim pentru începerea anului şcolar”, a spus Nechifor. AGERPRES