Avand in vedere avertizarile meteorologice si hidrologice transmise catre Institutia Prefectului, prin ordinul prefectului Andrei Todea, in perioada 10-13 iulie se instituie serviciul de permanenta, la nivelul tuturor primariilor din judetul Salaj.
Scopul emiterii acestui ordin este acela de a se asigura monitorizarea evolutiei fenomenelor hidrometeorologice la nivelul localitatilor, primirea atentionarilor in cazul producerii unor eventuale situatii de urgenta, avertizarea populatiei in timp util, precum si pentru adoptarea masurilor preventive in scopul limitarii efectelor negative ale fenomenelor meteorologice deosebite.

In ordin mai este mentionat si faptul ca la nivelul tuturor unitatilor administrativ teritoriale se va dispune verificarea si monitorizarea cu maxima atentie a sectiunilor de scurgere a apelor pluviale, cursurile paraielor, podurile si podetele unde exista riscul blocarii acestora cu resturi vegetale care sa impiedice scurgerea normala a apelor provenite din precipitatii. De asemenea, la nivelul tuturor localitatilor se va dispune ca serviciile publice comunale si cetatenii sa asigure indepartarea materialelor ce pot impiedica scurgerea apelor pluviale.

Prefectul Andrei Todea a decis instituirea obligatorie a serviciului de permanenta la nivelul tuturor primariilor ca urmare a avertizarii hidrologice – COD GALBEN